Huishoudgrootte en watergebruik

Een persoon gebruikt meestal 75 liter water per dag, wat betekent dat een gemiddeld gezin van 4 personen ongeveer 300 liter per dag gebruikt. Als uw gezin veel wast of langere douches neemt, kan uw gemiddelde waterverbruik oplopen tot 100 liter per persoon per dag of meer. Als u in een gebied met harder water woont of zwaarder waterverbruik heeft, kunt u overwegen een ontharder met een hogere capaciteit te gebruiken.
De korrelcapaciteit van een waterontharder verwijst naar hoeveel korrels hardwatermineralen kunnen worden verwijderd vóór regeneratie. Uw waterontharder zal efficiënter en kosteneffectiever presteren wanneer deze ongeveer om de 3 tot 10 dagen regenereert.

Regeneratiestijl

Een ander kenmerk om te begrijpen is hoe de ontharder regenereert. Waterontharders bij timerregeneratie kunnen worden ingesteld om volgens een regelmatig schema te regenereren, zoals om de vier dagen, ongeacht het waterverbruik. Door de vraag geïnitieerde regeneratie wordt veroorzaakt door de hoeveelheid water die wordt gebruikt en leidt tot het meest efficiënte gebruik van zout.
Alle Whirlpool® waterontharders zijn energiezuinig en dragen bij aan een beter milieu door gebruik te maken van door de vraag geïnitieerde regeneratie met zoutbesparende technologie, zodat het systeem alleen wordt opgeladen wanneer dat nodig is, waardoor zout en water worden bespaard.

 

Verwijder aanvullende verontreinigingen

Naast weekmakers verwijderen sommige weekmakers ook extra verontreinigingen zoals chloor, hogere niveaus van ijzer met helder water of sediment. Deze functies zijn meestal te vinden op modellen met een hogere capaciteit.

Andere handige functies

Extra functies kunnen het onderhoud van uw waterontharder nog eenvoudiger maken. Deze omvatten indicatoren voor laag zoutgehalte, kleppen met hoog debiet, waterstroomindicatoren en zelfs aanraakschermen.

Een waterfiltratiesysteem toevoegen

waterfiltratiesysteem toevoegen

We raden aan een waterfiltratiesysteem toe te voegen voor een complete waterbehandelingsoplossing. Deze systemen kunnen uw gezin helpen beschermen door schadelijke verontreinigingen zoals chloorsmaak en -geur, sediment, cysten, lood, chemicaliën, opgeloste vaste stoffen en bacteriën en virussen te verwijderen.

Installatie

Whirlpool ontharders worden geleverd met gedetailleerde instructies en alles voor aansluiting van 1 ”NPT-leidingen, inclusief een omloopklep. U hebt de nodige connectoren en voldoende slangen nodig om verbinding te maken tussen de waterontharder en uw bestaande leidingen, toegang tot een 110V stopcontact en afvoer. Professionele installatie voor geselecteerde modellen is beschikbaar bij Lowe’s. Vraag uw lokale Lowe-medewerker over hun installatieservices voor meer informatie.

Vergeet de garantie niet

Niet alle garanties zijn hetzelfde. Bekijk de details om dekking op onderdelen, arbeid, tanks en elektronica te garanderen. Waterontharders hebben een uitgebreide productgarantie voor klanten. U kunt ook Whirlpool Waterontharder Cleanser gebruiken om uw ontharder zo soepel en efficiënt mogelijk te laten werken. Dit houdt uw wasverzachter vrij van verontreinigingen, ijzer en hard water dat het systeem kan beïnvloeden en de efficiëntie ervan kan verminderen.

Write A Comment